Baarnse Mondharmonica-Icoon overleden
door
Eric van der Ent
19 March, 2010

Karel Jansen

Gisterenmiddag 18 maart 2010 is de bekende Baarnse mondharmonica-icoon Karel Jansen overleden. Door zijn active betrokkenheid in het verenigingsleven in Baarn was Karel een bekende en zeer geliefde persoonlijkheid bij menigeen in Baarn.
Karel heeft onder andere les gehad van het zeer bekende mondharmonica Hotcha Trio. Vrijwel zijn hele leven stond in het teken van de in 1928 opgerichte Baarnse Mondharmonica Vereniging BMV Excelsior. Tot aan de opheffing in 1992 was Karel penningmeester van de vereninging. Hij is meer dan 50 jaar penningmeester geweest. Uit de vereniging ontsproot tevens het succesvolle gezelschap de Chromonicats, waarin Karel lead-mondharmonica speelde. De groep was zo succesvol dat ze regelmatig op TV en Radio te bewonderen waren. Voor zijn betrokkenheid in het verenigingsleven in Baarn ontving hij de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Voor onze site is mijn schoonvader (Marlon's opa) Karel een bron van inspiratie geweest. Graag vertelde hij over zijn belevenissen in zijn jonge jaren in Baarn. Zijn ijzeren geheugen was voor ons vaak een uitkomst. Moeiteloos herkende hij personen van oude portretfoto's en wist hij feilloos zijn oude herinneringen op te lepelen.

Natuurlijk zullen we opa Karel missen, als vader, schoonvader, opa en als geweldige bron voor onze site.

Soony Dog

The Chromonicats

Chromonicats - Soony Dog klik hier om te luisteren Met zang


Instrumentaal

Contact Eric:
e-mail

Webmaster: RELDAART ©
Copyright © Art M. Daane
All rights reserved

Home